Recipe of the month: Cinnamon Apple Pie

06:45



ENG: Hi guys! So today I'm gonna share with you another recipe (I shoul do it more often I think...) of this gorgeous and super tasty cinnamon apple pie. I used to cook a classic Apple Pie following this recipe but once I thought - why not add some cinnamon? I'm craaaazzy about it and in my opinion it can make any dish better and more tasty. My experiment turned out into an extremely delicious pie, but if you dislike cinnamon - you can just not add it and cook a simple, but not less delicious apple-y version of it - it's totally up to you!

Ingredients:
2 eggs
1/2 glass of milk
1/2 bags of baking soda
180-200 grams of sugar
2-3 cups of flour
2 tablespoons of olive oil
2 teaspoons of cinnamon
2 medium apples




Preparing:
break eggs;
add 1/2 cup of milk, baking powder;
mix everything well to homogeneous mass;
add sugar, oil, and once again mix everytinhg well.
Start adding gradually the flour, stirring constantly to avoid forming lumps;
add cinnamon, stir again.
The dough should be a little thicker than sour cream.

Cut apples into slices (you can also not peel them off - it's totally up to you);
Grease your with butter and sprinkle with flour;
shake off  the excess of flour from the form and pour the dough inside.
Preheat the oven to 180 degrees.

Pour the the dough into the form and put apples into the batter.

Put your cake into the oven and bake it at 180 degrees for about 30-40 minutes
You can check the readiness with a toothpick in the center of the cake.





IT:  Ciao ragazzi! Oggi vorrei condividere con voi un'altra ricetta (dovrei farlo più spesso credo...) di questa splendida e super buona torta di mele con la cannella. Sono abituata di cucinare la torta alle mele classica seguendo questa ricetta, ma una volta ho pensato - perchè non aggiungere un po 'di cannella? Sono paaaazza di essa e, a mio parere, la cannella può fare qualsiasi piatto migliore e più gustoso. Il mio esperimento si è rivelato in una torta molto deliziosa, ma se non ti piace la cannella - non la aggiungete e cucinate un semplice, ma non meno delizioso versione di torta alle mele.

Ingredienti:
2 uova
mezzo bicchiere di latte
mezza bustina di lievito in polvere
180-200 grammi di zucchero
2-3 tazze di farina
2 cucchiai di olio d'oliva
2 cucchiaini di cannella
2 mele medie




Preparazione:
rompere le uova;
aggiungere mezzo bicchiere di latte elievito in polvere;
sbattere bene affinchè l'impasto diventa omogeneo.
Aggiungere lo zucchero,l'olio, e ancora una volta mescoliamo tutto bene.
Aggiungere poco a poco la farina, mescolando continuamente per evitare la formazione dei grumi.
Aggiungere la cannella, mescolate di nuovo
l'impasto deve essere un po più spesso di panna.

Le mele tagliate a fettine
Lubrificare la forma col burro e aggiungere un po' di farina con farina sopra.
Scrollare la farina in eccesso dalla forma e versate l'impasto dentro.
Preriscaldare il forno a 180 gradi.

Versare l'impasto e mettere le fettine di mele nell'impasto.

Mettere la torta nel forno e cuocere a 180 gradi per circa 30-40 minuti.
È possibile controllare la prontezza della torta con uno stuzzicadento messo al centro della torta.





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3 коммент.

  1. I can't wait to try out this recipe! loved your blog hun xx
    warmest, Gabby
    www.foxysight.blogspot.com

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  2. Looks so yummy!
    Thanks for following - it's a pleasure for me that I already followed you back on bloglovin <3
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

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  3. Oh this looks so good, my god! Thanks for sharing your recipe, definitely going to try it out!

    XX

    http://www.floortjeloves.com
    http://www.facebook.com/floortjeloves

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